ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Μοναρχία νέας εποχής .


Στο μεταξύ, η Λετίθια είναι η πρώτη «κοινή θνητή» βασίλισσα της Ισπανίας, μιας «ανανεωμένης μοναρχίας σε μια νέα εποχή», σύμφωνα με τα λόγια του Φελίπε την ημέρα της στέψης τους το 2014.
 Ο νέος βασιλιάς ζήτησε λογιστικό έλεγχο των εξόδων της βασιλικής οικογένειας, ενώ απαγόρευσε στα μέλη της να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και να αποδέχονται πολύ ακριβά δώρα. 
Πρόσφατη δημοσκόπηση της Metroscopia εμφανίζει 7 στους 10 Ισπανούς ικανοποιημένους από τον Φελίπε. 
Το σύνταγμα περιγράφει τον ρόλο του ως «μεσολαβητή», όμως ο 50χρονος μονάρχης δεν έδειξε αυτή την πλευρά του σε διάγγελμά του τον περασμένο Οκτώβριο, όταν εν μέσω της κρίσης στην Καταλονία κατηγόρησε την ηγεσία της και τον Κάρλες Πουτζδεμόν για «απαράδεκτη ανεντιμότητα». 
Λίγους μήνες πριν, πάντως, είχε παραστεί με τη Λετίθια σε τελετή στη Σαγράδα Φαμίλια για τα θύματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στη Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς τον περασμένο Αύγουστο.
Σε αντίθεση με τον Φελίπε και τη Σοφία, η Λετίθια Ορτίθ-Ροκασολάνο δεν μεγάλωσε με βάση το πρωτόκολλο και την απόλυτη σημασία του «φαίνεσθαι». Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων μέχρι την ημέρα που μαζί με τον Φελίπε ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παντρευτούν -ο γάμος έγινε το 2004-, η Λετίθια, σύμφωνα με το ισπανικό Vanity Fair, δεν έχει ούτε αυλή ούτε στυλίστα, ενώ φροντίζει η ίδια τα παιδιά της. 
Σύμφωνα με το Παλάτι, προτεραιότητές της είναι η οικογένεια και η στήριξη στο θεσμικό έργο του συζύγου της. 
Η άνεσή της στον δημόσιο λόγο συνδυάζεται με την προσωπική της συμβολή σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως ο ισπανικός σύνδεσμος εναντίον του καρκίνου, του οποίου είναι επίτιμη πρόεδρος. Αγαπάει τα «power» ταγέρ-παντελόνια, επιλέγει ρούχα από δημοφιλείς ισπανικές εταιρείες «γρήγορης» ένδυσης, ενώ πολλές εμφανίσεις της φέρουν την υπογραφή του Ισπανού σχεδιαστή Φελίπε Βαρέλα. 
 Έντονη είναι η φημολογία γύρω από τον αριθμό των πλαστικών επεμβάσεων που μπορεί να έχει κάνει (επισήμως μόνο μία, ρινοπλαστική), ενώ έχει εμμονή με την υγιεινή διατροφή. 
Μεγαλύτερη δυσκολία της η «συμβίωση» δημόσιου και ιδιωτικού βίου.
Όπως και στις περισσότερες οικογένειες, οι πιθανότητες είναι ότι οι εσωτερικές διαμάχες θα «επιμείνουν». 
Κι αν κάτι μοιράζονται σήμερα η Λετίθια και η Σοφία, είναι η «αδυναμία» τους να τοποθετηθούν και να μιλήσουν ανοιχτά και δημοσίως. 
Για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όμως, θα υπάρχουν πάντα οι χειρονομίες.  ■
Περιοδικό "Κ"
http://www.kathimerini.gr/959255/gallery/periodiko-k/reportaz/ypo8esh-leti8ia-gkeit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου