ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η Πριγκίπισσα Νίνα της Ελλάδας Παντρεύονται στην Αθήνα

 από GCT

Ο θρησκευτικός γάμος του πρίγκιπα Φιλίππου της Ελλάδας (35), του νεότερου γιου του βασιλιά Κωνσταντίνου Β' και της βασίλισσας Άννας-Μαρίας της Ελλάδας, και της Nina Nastassja Flohr, κόρης Ελβετού δισεκατομμυριούχου τελέστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας στις 23 Οκτωβρίου. σύμφωνα με το royalwatcherblog.com.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το ζευγάρι παντρεύτηκε σε Πολιτική Τελετή στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο και έκαναν ένα Pre-Wedding Party στη λίμνη Βουλιαγμένης, Αθήνα.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, που είναι το μικρότερο παιδί του τελευταίου βασιλιά και βασίλισσας της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Β' και της Άννας Μαρίας της Δανίας, αντάλλαξε όρκους με τη Νίνα, κόρη του Ελβετού επιχειρηματία Τόμας Φλορ, για τρίτη φορά.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο σε μια μικρή πολιτική τελετή στο St Moritz της Ελβετίας, και ακολούθησε μια ανοιξιάτικη γιορτή της υψηλής κοινωνίας στο Cambridgeshire.

Αυτή ειναι η τρίτη φορά με τον γάμο  στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Εκατό καλεσμένοι προσκλήθηκαν να παραστούν στον Καθεδρικό Ναό. Στην τελετή που ξεκίνησε στις 5:00 μ.μ. χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β'.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από τον καθεδρικό ναό επευφημούσε για τη βασίλισσα Σοφία και την πριγκίπισσα Ειρήνη, τον βασιλιά Κωνσταντίνο και τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο, τη βασίλισσα Άννα-Μαρία και τον πρίγκιπα Φίλιππο και την πριγκίπισσα Νίνα και τον Τόμας Φλορ κατά την άφιξή τους. Σε μια συγκινητική σκηνή ο βασιλιάς που βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι που το έσπρωχνε ο εγγονός του, βοηθήθηκε να σταθεί όρθιος προκειμένου να ασπαστει το ιερο Ευαγγελιο και να  χαιρετήσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Φωτογραφίες του Ανδρέα Μέγου από το www.royalchronicles.gr

Ο πρίγκιπας Φίλιππος έφτασε κρατώντας το μπράτσο της μητέρας του Βασίλισσας Άννας-Μαρίας, η οποία φόρεσε το κολιέ της με μαργαριτάρι και διαμάντια σταυρό (την αρχική εκδοχή του οποίου φόρεσε στον γάμο της το 1964).

Πλήρης  η παρουσία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας:

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' και η βασίλισσα Άννα-Μαρία, ο διάδοχος του θρόνου Παύλος και η διάδοχος πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ, η πριγκίπισσα Ολυμπία και ο υποκομης του Cowdray  Peregrine Pearson, ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος-Αλέξιος, ο πρίγκιπας Αχιλλέας-Ανδρέας, ο πρίγκιπας Οδυσσέας Κίμων, ο πρίγκιπας Αριστείδης-Σταύρος, η πριγκίπισσα Αλεξία και ο σύζυγός της Carlos Morales και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας Μιχαήλ με την πριγκίπισσα Μαρίνα.

Μεταξύ των καλεσμενων στον γαμο ηταν και οι παρακατω ξένοι γονοι  βασιλικών οικογενειων και ευγενών καλεσμένων :

Ο πρίγκιπας Κύριλλος της Βουλγαρίας και η σύντροφός του Κάθριν Μπάτλερ, 

η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, 

η πριγκίπισσα Alexandra Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg και ο σύζυγός της κόμης Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, 

η πριγκίπισσα Βεατρίκη του Ηνωμένου Βασιλείου και ο σύζυγός της κόμης Edoardo Mapelli-Mozzi,

 Η Eugenie του Ηνωμένου Βασιλείου και ο σύζυγός της Jack Brooksbank, 

η πριγκίπισσα Chantal του Ανόβερου, ο κληρονομικός πρίγκιπας Ernst August και η κληρονομική πριγκίπισσα Ekaterina του Ανόβερου,

 ο πρίγκιπας Christian και η πριγκίπισσα Alessandra του Ανόβερου, 

η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η εγγονη της Infanta Elena, ο κόμης Nikolai von Bismarck, αρκετές από τις κόμισσες von Arco-Zinneberg, Andrea Casiraghi και Tatiana Santo Domingo.

Μετα τον θρησκευτικό γάμο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας ακολούθησε δεξίωση στον Εθνικό Σύλλογο Γυμναστικής, που δοθηκε με μεριμνα του πατέρα του γαμπρού, βασιλιά των  Ελλήνων Κωνσταντίνο Β '.

Τις καλύτερες ευχές μας και συγχαρητήρια στο νεόνυμφο ζευγάρι.

.








.


https://greekcitytimes.com/2021/10/24/prince-philippos-and-princess-nina-greece-marry-athens/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου