ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

 

Η απόφαση του Καραμανλή να μην υποστηρίξει την ελληνική μοναρχία ήταν καταστροφική. Εαν ο πρωθυπουργος υποστηριζε την επαναφορα της μοναρχιας στο δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της επαναφοράς της θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να διατηρήσει ένα πολιτικό σύστημα δύο κομμάτων, στο συστημα θα  υπήρχε συντηρητική/φιλελεύθερη διχοτόμηση μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας. Οι ρεπουμπλικανικές/ μοναρχικές εντάσεις κάτω από μια αποκατεστημένη μοναρχία θα συνέχιζαν για κάποιο διάστημα για να στηρίζουν τη διαίρεση μεταξύ της συντηρητικής/ φιλελεύθερης ΝΔ και της Ένωσης Κέντρου. Λόγω του τέλους του παρακράτους και της μη εμπλοκής του Στέμματος στην πολιτική, ο θεσμός της μοναρχίας θα είχε γίνει μακροπρόθεσμα αποδεκτός.

Η καταστροφή της απόρριψης της μοναρχίας στο δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου 1974 ήταν ότι τελικά άνοιξε το δρόμο στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) του Ανδρέα Παπανδρέου να αντικαταστήσει την Ένωση Κέντρου και να δημιουργήσει μια φιλελεύθερη(με συντηρητικά στοιχεια) παραταξη απο τη μια μερια  και μια σοσιαλιστική παραταξη απο την αλλη μερια  με αγεφυρωτο χασμα μεταξυ τους. Η ύπαρξη μιας πολιτικής διχοτόμησης που βασίζεται στον διαχωρισμό μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου, όπως έχει η Αυστραλία με το Αυστραλιανό Εργατικό Κόμμα και το Φιλελεύθερο Κόμμα, μπορεί να είναι επωφελής. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας το ΠΑΣΟΚ ως δημιουργημα του  Παπανδρέου θα γινόταν τέρας παρασιτικού τύπου. Οι υπερβολές του ΠΑΣΟΚ ευθύνονται ουσιαστικά για την καταστροφική θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα στον απόηχο της οικονομικης κρισης ( GFC) του 2008.

Ο Παπανδρέου επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 μετά την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας. Του προσφέρθηκε η ηγεσία της Ένωσης Κέντρου-Νέες Δυνάμεις αλλά αρνήθηκε. Πατώντας σε αριστερά αντιδικτατορικά δίκτυα ο Παπανδρέου ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ κατά την επιστροφή του. Το νεοσύστατο κόμμα έκανε καλά που συγκέντρωσε το 13% των ψήφων και αυτό πιθανότατα οφείλεται στο προσωπικό χάρισμα του Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου (ο οποίος είχε κάνει στο παρελθόν τόσα πολλά για να διευκολύνει την πολιτική αστάθεια για να επιταχυνθεί το πραξικόπημα του 1967) ξεκίνησε μια εκστρατεία μετά το 1974 εναντίον του Καραμανλή.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προέβαλε τη θεωρία ότι ο Καραμανλής απλώς οικειοποιήθηκε τις δικτατορικές δυνάμεις του στρατού για να γίνει νέος δικτάτορας. Η συνεχιζόμενη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαικη Ενωση (αν και χωριστή από τη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ) υποστηρίχθηκε από τον Παπανδρέου ως απόδειξη ότι ένα μυστικό παρακράτος της αμερικανικής CIA δρουσε πραγματικά την Ελλάδα. Σε μια προεκλογική συμφωνία με τον Παπανδρέου, η Ένωση Κέντρου, η οποία μετονομάστηκε σε Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου, διέκοψε την εκστρατεία της στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου 1977 για να επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να την υπεφαλαγγισει. Μέλη της Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου προσεχωρησαν  τότε στο ΠΑΣΟΚ για να παράσχουν στον Παπανδρέου αντισταθμιστική δύναμη κατά της νεομαρξιστικής αριστεράς του κόμματος του. Η προδοσία της Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου έθαψε ουσιαστικά την πολιτική φιλελεύθερη παράδοση της Ελλάδας υπέρ μιας λαϊκιστικής χειραγώγησης που δημιουργήθηκε από τον Παπανδρέου.

https://www.socialactionaustralia.com/project/183-the-fall-of-constantine-ii-and-the-greek-financial-crisis.html?fbclid=IwAR0H6b9BO_SMGF0ZfG56tNw2Mp78vHJXxzNpluCo8fhMzB_tcxGObeYUnUs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου