ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Ο Αγώνας για την Εθνική Επέκταση

 
Η φαινομενικη  απουσία του αβασιλευτου  δημοκρατισμού δεν σήμαινε ότι η βασιλεία του Γεωργιου Α δεν ήταν χωρίς πολιτική αντιπαράθεση. Η πρώτη μεγάλη πρόκληση της βασιλείας του Γεωργιου Α΄ ήταν η αντιδημοκρατικότητα που κέρδισε υποστηρίζοντας τους κορυφαίους πολιτικούς του έθνους στη διατήρηση της Ελλάδας ουδέτερης κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1877-78. Αυτή η σύνεση, ιδιαίτερα μετά την ήττα της Τουρκίας, προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους Ελληνες, καθώς η Ελλάδα προφανώς στερήθηκε από την  ευκαιρία να πάρει την Μακεδονια , την Κρήτη και την Κύπρο. (Η Βρετανία εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Τουρκίας και κατελαβε την Κύπρο το 1881). Η βρετανική αντιδραση το 1886 φάνηκε επίσης να απέτρεψε την Ελλάδα από τη στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας.(Αφου πηρε την Κυπρο για τον εαυτον της αρχισε τωρα να προστατευει την Τουρκια).

Η αποτυχία της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί την τουρκική αδυναμία δεν έθεσε σε κίνδυνο την ελληνική μοναρχία επειδή ο Γεωργιος Α υποστήριξε τη θέση των κοινοβουλευτικών ηγετών της Ελλάδας. Ωστόσο, η στάση τους μάλλον δεν υποστηρίχθηκε από την κοινή γνώμη και το 1894 ουτε απο τη δραση της εθνικιστικής  ''Εθνικής  Ένωσης''. Οι στόχοι αυτής της ένωσης ήταν η εξέγερση των Ελλήνων σε κατεχόμενα τουρκικά εδάφη και, στη συνέχεια, η διασφάλιση της υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στους συμπατριώτες τους.

Ο πολιτικός αντίκτυπος της Εθνικής Ένωσης ήταν εμφανής το 1896 όταν ξέσπασε μια εξέγερση εναντίον τουρκικής κυριαρχίας στην Κρήτη και η Ελλάδα πήγε σε πόλεμο εναντίον της Τουρκίας το 1897. Η ήττα της Ελλάδας στον πόλεμο του 1897 αμαύρωσε την ελληνική βασιλική οικογένεια επειδή ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος ήταν στην πρώτη γραμμή   πολεμώντας ηρωικά αλλά ανεπιτυχώς  εναντίον των Τούρκων.

Τον δέκατο ένατο αιώνα υπήρχε η προσδοκία ότι οι βασιλείς πραγματικά πολεμούν σε πολέμους και παρόλο που ο Πρίγκιπας  Κωνσταντίνος ανταποκρίθηκε σε αυτήν την προσδοκία, η ήττα της Ελλάδας επηρέασε αρνητικά το κύρος της βασιλικής οικογένειας. Η απειλή παρέμβασης κατά της Τουρκίας από τις προστατιδες  δυνάμεις της Ελλάδας προφυλαξε  ακόμη την Ελλάδα από πιθανή τουρκική εκδίκηση. Πράγματι, με εντολή των Προστατιδων Δυνάμεων, η Κρήτη έλαβε αυτονομία και ο δεύτεροτοκος  γιος του Γεώργιου Α ' ο πρίγκιπας Γεώργιος έγινε Ύπατος Αρμοστής το 1898, ο οποίος εκπροσώπησε ονομαστικά τον Τούρκο Σουλτάνο.

Ο ΗΓΕΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου