ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ Β΄

 ΠΟΥ  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚ ΚΑΘΕ  ΕΤΟΥΣ.

1. Ο ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ  ΕΙΧΕ  ΑΝΕΨΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΦΩΚΑ ΠΟΥ  Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ  ΘΕΟΦΑΝΩ  ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ  ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΘΩΝΑ Β' .ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ  ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ  ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Β' ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ 
ΠΑΥΛΟ.
2.Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ Αυτοκράτορας του Βυζαντίου
Δολοφονήθηκε την  11 Δεκεμβρίου το 969.
Η μνήμη του αναφέρεται στον Λαυριωτικό Κώδικα Β 4φ. 133, όπου υπάρχει και πλήρη Ακολουθία του με Κανόνες. . Στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους τον τιμούν ως Κτήτορα μαζί με τον όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη .
Η εικόνα του αγίου αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά ( φωτο ) βρίσκεται το χωριό Αρμένοι Ρεθύμνου όπου εορτάζεται η μνήμη του (11 Δεκεμβρίου). Αγιογραφήθηκε μετά από προσεκτική ιστορική έρευνα από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνου και ελήφθη από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Εικόνες του Αυτοκράτορα υπάρχουν επίσης στο Άγιο Όρος, όπου τιμάται ιδιαίτερα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου, και σε πολλές Μονές και Ναούς της Ελλάδος.
3.Η Θεοφανώ ηταν πορφυρογεννητη πριγκιπισσα, γεννηθηκε οταν η οικογενεια της βασιλευε στο Βυζαντιο. Θεωρειται το πρωτο προσωπο που εφερε σε επαφη τους γερμανους με τον πολιτισμο.
4. Δειτε στον παρακατω συνδεσμο την συνεχεια του αιματος που φτανει μεχρι τις ημερες μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου