ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).


Ο Ελευθεριος Βενιζελος  παραιτηθηκε απο την πρωθυπουργια επειδη ο βασιλιας Κωνσταντινος ΙΒ δεν συναινουσε στον διακαη ποθο του Βενιζελου να μπει η Ελλλαδα  στον Α Παγκοσμιο Πολεμο. Σε ομιλια του 6 ημερες μετα την παραιτηση του  απεδιδε την αντιδημοφιλια της πολιτικης του στην ''ξενικη'' προπαγανδα. Ενας λαος που μεχρι το 1913 πολεμουσε  για την απελευθερωση της Μακεδονιας  ,που δεν επιθυμουσε αλλη πολεμικη συρραξη για χαρη  των Μεγαλων Δυναμεων, ποσο χρειαζοταν την ''ξενικη'' προπαγνδα για να απορριψει ενα καινουργιο πολεμο;; Ο Βενιζελος εφτασε στο σημειο να ζητησει χρηματα απο τους Γαλλους για να διωξει τον Κωνσταντινο απο την Ελλαδα. Η εσωτερικη πολιτικη καταστασις εν Ελλαδι ειχε χειροτερευσει πολυ. Η ενταση  των σχεσεων του Βενιζελου ,θερμου θιασωτου της εξοδου της Ελλαδος εις τον πολεμον και του βασιλεως Κωνσταντινου ,οπαδου της ουδετεροτητος, ειχε φθασει εις οξυτατον σημειον. Ο βενιζελος μετα  την πτωσιν της κυβερνησεως του ,αποφασιζει να εκδιωξει τον βασιλεα της Ελλαδος. Ο ελληνας πρεσβευτης στο Παρισι Ρωμάνος ενημερωνει τον Γαλλο υπουργο των εξωτερικων Μπριάν για τα σχεδια του Βενιζελου και ρωτα να μαθει αν η Γαλλια ειναι διατεθειμενη να υποστηριξει οικονομικα τον Βενιζελο (ο οποιος θεωρουσε απαραιτητο να στησει μηχανισμο προπαγανδας για να ανατρεψει τον Βασιλεα). Ο Μπριάν συμφωνει με την προθεση του Βενιζελου και μεσω του Γαλλου πρεσβευτη στην Αθηνα τον ενημερωνει οτι  του χορηγει 350.000 φραγκα. Κατα τα Χριστουγεννα του 1915 καλει ο Μπριάν τον Ζαχαρωφ και συζητει μαζι του το σχεδιο  δρασης κατα του βασιλεα Κωνσταντινου  που ειχαν εκπονησει ο Βενιζελος μαζι με τον Γαλλο πρεσβευτη  στην Ελλαδα!! Ο Ζαχαρωφ μετεφερε τα χρηματα  απο την Γαλλια προσωπικα στον βενιζελο. Σε ερωτηση του Μπριαν αν ο Βενιζελος δεχθηκε τα χρηματα ο Ζαχαρωφ πληροφορησε τους γαλλους οτι ο Βενιζελος  με ευχαριστηση και ευγνωμοσυνη δεχτηκε την προσφορα του Ζαχαρωφ. Με τα γαλλικα φραγκα ο Βενιζελος  ιδρυσε μηχανισμο κατασκοπείας εντος της Ελλαδος προς οφελος της Γαλλιας αφενος και για να ανατρεψει τον αρχηγο του ελληνικου κρατους αφετερου. Αυτα αναφερονται στο  βιβλιο του Ριχαρδου Λέβινσον,''Σερ Μπαζιλ Ζαχαρωφ.Ο μυστηριωδης Ελληνας που κατεκτησε την Ευρωπη'' .Εκδοσεις Συλλεκτης Αθηνα 1997,σελ 101 και 102. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,6 ΦΕΒ 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου