ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΠΩΣ ΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ;

Cyrus small

 Ο Ρεζά Παχλαβί, πρωτότοκος γιος του τελευταίου σάχη της Περσίας, θα ήταν σήμερα στο θρόνο του Ιράν αν δεν είχε γίνει η επανάσταση που εκθρόνισε τον πατέρα του το 1979.
Μετά την ισλαμική επανάσταση η εξόριστη βασιλική οικογένεια της Περσίας πέρασε πολλές δοκιμασίες. Επί 14 μήνες ταξίδευαν από χώρα σε χώρα -ουσιαστικά ανεπιθύμητοι- τη στιγμή που η υγεία του του σάχη, που έπασχε από καρκίνο, χειροτέρευε.

1123068

O σάχης με την αυτοκράτειρα Φαράχ και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά τους Ρεζά, Φαρανάζ και Αλί, στην Τεχεράνη το 1977

Ο εξόριστος μονάρχης  δεν μπόρεσε να ακολουθήσει θεραπεία στις ΗΠΑ, καθώς η παραμονή του εκεί οδήγησε σε μεγάλη κρίση τις σχέσεις Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών. Πέθανε το 1980 στην Αίγυπτο. Μετά το θάνατό του ο Ρεζά, μόλις 20 ετών τότε, έγινε ο επικεφαλής της οικογένειας και ο διεκδικητής του θρόνου της Περσίας.
Οι ατυχίες συνέχισαν να ακολουθούν την οικογένεια στην εξορία. Εκτός από τη συνεχή απειλή κατά της ζωής τους από τους αντιμοναρχικούς του Ιράν, η εξορία έφερε πάνω από την οικογένεια το μαύρο σύννεφο της κατάθλιψης. Η πριγκίπισσα Λεϊλά, αδελφή του Ρεζά, και ο αδελφός του πρίγκιπας, Άλι, έδωσαν πρόωρο τέλος στη ζωή τους.
Ο Ρεζά Παχλαβί σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αμερική, όπου και ίδρυσε το Εθνικό Συμβούλιο του Ιράν στο οποίο προεδρεύει ο ίδιος και πρόκειται για μια σκιώδη κυβέρνηση στην εξορία. Ζει μόνιμα στην Αμερική, στην Ουάσινγκτον, και ασχολείται εντατικά με τα θέματα της πατρίδας του, ακόμα και αν έχει να τη δει σχεδόν σαράντα χρόνια. Το 2011 ψηφίστηκε πρόσωπο της χρονιάς για το Ιράν σε διαδικτυακή δημοσκόπηση. Είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media. Αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη παρακίνησε από το twitter τους απανταχού μουσουλμάνους να δώσουν μάχη ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Παντρεύτηκε την Γιασμίν Ετεμάντ - Αμίνι το 1986 και έχουν αποκτήσει τρεις όμορφες κόρες, τις πριγκίπισσες Νουρ, Ιμάν και Φαράχ.

CeAcuaMW0AEQhy67
Με τη σύζυγο του Γιασμίν τις κόρες τους Ιμάν, Νουρ και Φαράχ και τη μητέρα του, αυτοκράτειρα Φαράχ, την ημέρα εορτασμού του Περσικού Νέου Έτους.
CeAcuD8W8AASgI
Με τη μητέρα του και της αδελφή του πριγκίπισσα, Φαρανάζ.
Πρόσφατα η οικογένεια του Ρεζά Παχλαβί γιόρτασε το Περσικό Νέο Έτος στο σπίτι του αλλοτινού διαδόχου του θρόνου. Ο Ρεζά είχε κοντά του τη μητέρα του, αυτοκράτειρα Φαράχ, την αδελφή του Φαρανάζ, τη σύζυγο και τις κόρες του. Καθώς ο Ρεζά δεν απέκτησε άρρενα απόγονο, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο της Περσίας είναι ο εξάδελφός του Πάτρικ Αλι Παχλαβί, γιος τους αδελφού του τελευταίου σάχη...

Μιχάλης Αργυρόπουλος
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' 13 ΑΠΡ 1963  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΙ  ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ΤΟΥ.


















Mohammad Reza Pahlavi.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου