ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΛΒΕΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ.



 Μια  περιληψη του  σημαντικου αρθρου που δημοσιευσε η Ελβετικη εφημεριδα ''ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ'' για το εργο και την προσωπικοτητα της βασιλισσας των Ελληνων Φρειδερικης.
1.Προσωπικοτητα
α. Ειναι τολμηρη και μεταβαινει αυτοπροσωπως στις επικυνδυνες ζωνες των πολεμικων επιχειρησεων.
β. Εχει  φυσικη  γοητεια που εμπνεει σεβασμο.
γ. Λαμβανει γρηγορα  σωστες αποφασεις και διδει αμεσες λυσεις για τα επιβαλλομενα μετρα περιθαλψεως.
δ. Ειναι ακοματιστη  και προσελκυει τον σεβασμο και των δημοκρατικων πολιτων.
2. Εργον της Βασιλισσας.
α. Ειναι  επικεφαλης του οργανισμου ''φανελλα του στρατιωτου'' απο το 1940,εσταλλησαν στο μετωπο 167000 δεματα.
β. Ηταν επικεφαλης του ερανου μεταξυ των Ελληνων της Αιγυπτου που προμηθευσε 32  νοσοκομειακα αυτοκινητα για τις αναγκες του ελληνικου στρατου απο το 1944 και μετα.
γ. Ειναι επικεφαλης του Ταμειου ''Ερανος της Βασιλισσας'' που χρηματοδοτει 52 παιδουπολεις και συντηρει και εκπαιδευει 220.000 παιδια που επληγησαν απο τους κομμουνιστες.
δ. Λειτουργει με ευθυνη της σχολες  στο κτημα ''Πυργος Βασιλίσσης'' και στην Ελευσινα,για 4000 αγορια και κοριτσια,με στοχο την αναμορφωση και  την  επαγελματικη αποκατασταση.
ε. Ειναι υπευθυνη για την λειτουργια του ''Ιδρυματος Περιθαλψεως Οικογενειων Στρατευμενων''.
3. Χαρις εις την γρηγορη περιθαλψη των δυστυχουντων Ελληνων δεν σημειωθηκαν ταραχες εσωτερικες και την διαρκεια του συμμοριτοπολεμου διοτι  η βασιλισσα Φρειδερικη εδωσε ολη την ψυχην της στην ανακουφιση των θυματων .









ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 9/6/1949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου