ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εορτασμός της επετείου της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.




Περίοδος γεγονότων

25/10/1964 - 28/10/1964.

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, η Διάδοχος Ειρήνη και ο Πρίγκιπας Μιχαήλ αποβιβάζονται στην αποβάθρα του Λευκού Πύργου, όπου τους υποδέχονται ο Γ. Παπανδρέου, ο Αυλάρχης Θεοδόσιος Παπαθανασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, ο Υπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Δημήτριος Παπασπύρου και άλλοι επίσημοι. Αμέσως μετά την αποβίβασή του, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ επιθεωρεί άγημα ανδρών του Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο αποδίδει τιμές. Σκοπός της επίσκεψη του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη είναι να παραστούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. (26/10/1964).
 Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ενώ στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές. Την τελετή παρακολουθούν ο Πρίγκιπας Μιχαήλ και άλλοι επίσημοι. (28/10/1964)
Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, η Βασίλισσα Άννα-Μαρία, η Διάδοχος Ειρήνη, ο Πρίγκιπας Μιχαήλ, ο Γ. Παπανδρέου, ο Κ. Ταλιαδούρος, ο Ι. Τούμπας, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρακολουθούν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αεροσκάφη της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας υπερίπτανται του χώρου της παρέλασης. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Γ. Παπανδρέου ανταλλάσσει θερμή χειραψία με τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄. (28/10/1964). ΔΕΙΤΕ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΤΟ  ΣΧΕΤΙΚΟ  ΒΙΝΤΕΟ

http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3238&thid=16521 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου