ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Μια Σπουδαια Βασιλισσα .

Κατα  τους  γάμους του εξαδέλφου του Βασιλέως Παυλου Α΄, του πριγκιπος Φιλίππου με την τότε διαδοχον του  βρεταννικου  θρονου πριγκιπισσα Ελισαβετ (20 Νοεμβριου 1947). Ο Βασιλευς Παυλος αδυνατει εξ αιτιας ασθενειας ,να μεταβει στο Λονδινο και τον αντικαθιστα η Βασιλισσα τρεφουσα  την ελπιδα να μπορεσει κατα την εκει ολιγοημερον παραμονην της ,να προωθησει τα θεματα της Πατριδος. Κατα το παρατεθεν προς τιμην της ,την επομενην ημεραν δειπνον,η Βασιλισσα Φρειδερικη παραπονειται προς τον Τσώρτσιλ οτι οι Αμερικανοι δεν προσεφερον στις ελληνικες δυναμεις καταλληλον και επαρκες πολεμικον υλικον . Ο Τσώρτσιλ  φροντιζει  να συναντηθει η Βασιλισσα  με τον υπουργον Εξωτερικων των ΗΠΑ στρατηγον Τζωρτζ  Μάρσαλ για 15 λεπτα. Η Φρειδερικη απο το προηγουμενο βραδυ εφοδιασθηκε απο τον πτεραρχο Ποταμιανον  με εναν πινακα που εμφανιζε  τις αναγκες των τριων Οπλων. Το αλλο πρωι η Βασιλισσα αναπτυσσει χωρις περιττους προλογους το ολον θεμα, υπογραμμιζουσα τις ελλειψεις σε βαρυ και ορεινον πυροβολικον, δεδομενου οτι ησαν ανεπαρκη τα πεδινα πυροβολα των 47 και τα ορεινα των 14 χιλιοστων. Ο Μάρσαλ επιμενει οτι το παρεχομενον υλικον ειναι καταλληλον, η Βασιλισσα ομως ειναι απολυτη στις θεσεις της και τονιζει οτι οι συμμοριτες θα συντριβουν μονον δια παραχωρησεως ορεινου πυροβολικού του ορθου διαμετρηματος και δια αεροσκαφών καθέτου εφορμήσεως (Helldivers). Αφωνος ο Μαρσαλλ την ακουει να εκθετει με ευφράδειαν και ακριβειαν τας αληθινας αναγκας του Εθνικου Σρτατου και τα καταστρωμενα σχεδια μαχης ,με συνεπειαν η συναντηση αντι 15 λεπτων να διαρκεσει 75 λεπτα! Μετα απο ενα μηνα η Ελλας παρελαβε το αιτηθεν απο την Βασιλισσα πολεμικον υλικον (πλην αεροσκαφων και βομβων ναπαλμ).Εκθετων εις τον υπασπιστην του ο Μαρσαλλ τις εντυπωσεις του ,δεν απεκρυψεν τον θαυμασμο του. ''Δεν νομιζω οτι θα ηταν περισσοτερος ενημερος και πειστικος ο αρχηγος του ελληνικου γενικου επιτελειου!''

''1941-1949 ΕΤΗ ΑΓΩΝΩΝ,ΘΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ.'' Κ.Ν.ΜΠΑΡΜΗΣ.ΕΚΔ.ΠΕΛΑΣΓΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου