ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΤΡΙΣΑΓΙΟΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ.

 .


ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ  ΕΨΑΛΗ ΤΡΙΣΑΓΙΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ.
Το απογευμα χθες επι του ταφου του βασιλεως Παυλου ,εγινεν η  καταθεση στεφανου υπο της διοικησεως, αντιπροσωπειας μελων του Ελληνικου Ορειβατικου Συνδεσμου,του οποιου ο αειμνηστος  βασιλευς υπηρξεν απο του 1936 και μεχρι του θανατου του ,επιτιμος προεδρος.Το στεφανι ,απο φυτα και ανθη του Ολυμπου εφερεν εις την Δεκελειαν αντιπροσωπειαν ορειβατων εξ ολων των τμηματων του Ε.Ο.Σ.η οποια κατα προηγηθεισαν αναβασιν εις το μυθικον ελληνικον βουνον-το παρελθον ΣΑββατον και την Κυριακην- συνελεξε τα σπανια αγριολουλουδα του στεφανου.Εξαλλου το πρωι της Κυριακης 28 Ιουνιου ,εγινεν ο εορτασμος της ονομασιας του εις το οροπεδιον των μουσων καταφυγιου Γ΄Ολυμπου ,εις καταφυγιον ''Βασιλευς Παυλος'', προς τιμην του αειμνηστου Βασιλεως ,ενθερμου φιλου της ορειβασιας και της χιονοδρομιας.,
ΑΥΡΙΟΝ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΦΙΚΝΕΙΤΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑΝ.

.
.
.


 .

ELEYΘERIA30/6/1964






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου