ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

Ο Βασιλευς ωμιλησεν επ'  ευκαιρια  προγεύματος, παρατεθεντος προς τιμην  του υπο της Διοικησεως εις τον ξενωνα του Ιδρύματος. Τον βασιλεα προσεφωνησεν ο διοικητης  της Τραπεζας  της Ελλαδος καθηγητης κ.Ξενοφων Ζολωτας,παρατηρησας οτι ο αειμνηστος Βασιλευς Παυλος  ενεκαινιασε πρωτος τα  ετησια αυτα τα  προγευματα , εις τα οποια  διδεται η ευκαιρια  εις τους εκπροσωπους  των  παραγωγικων  οργανωσεων να ελθουν εις επαφην  και  να  συνομιλησουν με τον  Βασιλεαν των. 

Συνεχιζων ο κ.Ζολωτας ειπεν τα ακολουθα, ''Πιστευομεν βαθεως οτι η ελευθερια μας και η ευημερια  μας  εξασφαλιζονται ,οταν  εις τον θρονον ευρισκεται ανηρ ως  Υμεις Μεγαλειοτατε,συνεχιστης του εργου του μεγαλου Δημοκρατου   Βασιλεως Παυλου.  Ειμεθα  βεβαιοι οτι  θα  προωθησετε το μεγα  δημοκρατικον και δημιουργικον εργον του Πατρος  Σας και ευχομεθα εις τον Θεον οπως η Ελλας επι της βασιλειας Σας  ιδη ημερας ειρηνης ,ευημεριας , σταθεροτητας  και  κοινωνικης δικαιοσυνης. 

Ο Βασιλευς αφου ευχαριστησε τον κ.Διοικητην δια την προσφωνησιν του , ανεμνησθη  των παρουσιων του ως Διαδοχου κατα τα ετησια προγευματα των τελευταιων ετων. Αφου παρετηρησεν ,εν μεσω συγκινησεως των συνδαιτημονων ,οτι η θεια μοιρα τον εκαλεσεν  εις τον Θρονον ενωριτερον απο οτι ανεμενεν, ο Βασιλευς εξεδηλωσεν την χαραν του διοτι διανυομεν περιοδον πολιτικης ομαλοτητος και οικονομικης σταθεροτητος, αλλ'  ετονισεν ολως ιδιαιτερως οτι το μεγα εθνικον προβλημα ειναι  ''να βιασθουμε για να προλαβουμε''. ''Πρεπει ,ειπε, να συγκεντρωσουμε τις προσπαθειες μας  δια να επιταχυνουμε την οικονομικη αναπτυξη, διατηρωντας συγχρονως και την οικονομικην σταθεροτητα.'' 

Καταληγων ο Βασιλευς διεβεβαιωσε την Διοικησιν της Τραπεζης της Ελλαδος και τους λοιπους παρευρισκομενους οτι ευρισκεται παντοτε εις την διαθεσιν των δια οποιονδηποτε  ζητημα  θα επιθυμουσαν να φερουν εις γνωσιν Του.







ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΙΑΜ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.
Ο ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ


ελευθερια 24/6/1964

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου