ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΟΘΩΝ Α΄ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ.

 

11 ΟΚΤ 1862.—Μετά την ανατροπή τού θρόνου την νύκτα τής 10ης Οκτωβρίου, ο βασιλέας Όθων έφτασε εσπευσμένα την επόμενη ημέρα (11/10) στον Πειραιά, με την ατμοφρεγάτα «Αμαλία»· βρήκε την πρωτεύουσα και τον Πειραιά σε εξέγερση, όμως δεν κατέφυγε σε βίαια μέτρα, ούτε δημιούργησε εμφύλιο πόλεμο γιά την αποκατάστασή του στο θρόνο, αν και μπορούσε να στηριχτεί στις επαρχίες τού κράτους. Ακολούθησε τις συμβουλές των Άγγλων και Γάλλων πρεσβευτών και εγκατέλειψε την Ελλάδα με το αγγλικό ατμόπλοιο «Σκύλλα» στις 12/10 (π.ημ). Η άδολη αγάπη του προς την Ελλάδα και τους αγώνες της, εκδηλώθηκε ένα μήνα πριν τον θάνατό του, με μυστική δωρεά ολόκληρης τής ετησίας επιχορηγήσεώς του, υπέρ τού Κρητικού αγώνα (Μάιος 1867), την οποία παρέλαβε ο Σ. Καραϊσκάκης, απεσταλμένος τής ελληνικής κυβερνήσεως, με σκοπό μυστικό έρανο στην Ευρώπη. Κατά την διάρκεια τής βασιλείας του, υπήρξε ο μεγαλύτερος δωρητής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και διδακτήρια.ΟΙΑΓΓΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΟΘΩΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου