ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

 

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ 7-6-1948 ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ 

ΕΠΙ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ Α.Μ.ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΠΑΥΛΟΥ.

<< Τρία έτη παρήλθον αφ΄ης η Σημαία, την οποίαν οι πρώτοι Έλληνες Καταδρομείς, άνδρες του Ιερού Λόχου, περιέφερον από Νίκης εις Νίκην ανά τας ερήμους της Αφρικής και τας θαλάσσας της Μεσογείου, υπεστάλη και εναπετέθη ως πολύτιμον του Έθνους κειμήλιον εις το Εθνικόν Μουσείον.

  Ο τρίτος Ιερός Λόχος της Ελληνικής Ιστορίας διελύθη και οι άνδρες του με ήρεμον την συνείδησιν επεδόθησαν εις τα ειρηνικά των έργα, οπότε νέα Εθνική περιπέτεια, ο σκληρός αγών, τον οποίον Δυνάμεις του σκότους μας επέβαλον, εδημιούργησεν την ανάγκην συγκροτήσεως επιλέκτων ελαφρών Μονάδων, των Δυνάμεων Καταδρομών.

  Από έτους ήδη αι Δυνάμεις αύται, κληρονόμοι της λαμπράς παραδόσεως του Ιερού Λόχου, συγκροτηθείσαι από νέους πλήρεις σφρίγους άνδρες και με πυρήνας τους παλαιούς Καταδρομείς της Μεσογείου αγωνίζονται επιτυχώς κατά των εχθρών της Πατρίδος και καταφέρουν αλλεπάλληλα τα ισχυρά των πλήγματα κατά της υπό των εχθρών κινουμένης ανταρσίας.

  Καλούνται σήμερον αι Μοίραι Καταδρομών να λάβωσιν εκ των χειρών της Α.Μ. του Βασιλέως, εκπροσωπούντος την ισχυράν του Έθνους ψυχήν, τας Πολεμικάς Σημαίας.

  Δεν παρουσιάζονται με τας χείρας κενάς αι Μοίραι Καταδρομών. Καταθέτουσιν την ιεράν ταύτην στιγμήν εις τον Βωμόν της Πατρίδος τας Νίκας, της Κονίτσης, του Λυκομόρου, του Πλατάνου, του Αγίου Βλασίου, του Ελικώνος, των Πιερίων, της Ανάβρας, της Βίνιαννης, του Μαστρογιάννη.

  Καταθέτουσιν επίσης την θυσίαν των 112 νεκρών και των 256 τραυματιών των, οίτινες προσέφερον την ωραίαν νεότητα και την σωματικήν των ακεραιότητα υψίστην θυσίαν εις τον Βωμόν της Πατρίδος.

  Δυνάμεθα να διαβεβαιώσωμεν την Α.Μ. τον Βασιλέα και τους ενταύθα εκπροσώπους του Έθνους ότι αι τέσσαρες αύται Πολεμικαί Σημαίαι παραδίδονται εις χείρας ικανάς, αίτινες θα τας περιαγάγωσιν ανά τας υπερηφάνους κορυφάς των ορέων της Ελλάδος, σύμβολα της ισχυράς Ελληνικής Πολεμικής άλκης και δεν θα τας υποστείλωσιν παρά μόνον όταν θα έχη εκλείψει και το τελευταίον ίχνος της ερυθράς ορδής>>.

ΚΑΛΛΙΝΣΚΗΣΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ   ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ   ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ.

ΣΧΟΛΙΟ.                                                     Σημαντικότατη η συμβολή των Δυνάμεων Καταδρομών στην συντριβή της ένοπλης και ξενοκίνητης ανταρσίας του ΚΚΕ για κατάληψη της εξουσίας. Το υψηλό ηθικό, η υπέροχη δράση και οι συνεχείς λαμπρές επιτυχίες των Μονάδων Καταδρομών της εποχής εκείνης, σχημάτισαν δικαιολογημένα διάχυτη την εικόνα του θρυλικού <<Λοκατζή>>, ως πρότυπο ριψοκίνδυνου και άτρωτου πολεμιστού, αλλά και το <<Πνεύμα Μονάδος>>, ως υπόδειγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιαυτό οι Λοκατζήδες είχαν γίνει ο τρόμος και ο φόβος των <<ηρώων>> του <<γενναίου Δημοκρατικού Στρατού>>. Ο καπετάν Γιώτης, Χαρίλαος Φλωράκης, εξέδωσε στις 5 Μαρτίου 1949 την με αριθμό Πρωτοκόλλου 513 διαταγή, στην οποία μεταξύ των άλλων τόνιζε επαγρύπνηση και λήψη μέτρων ασφαλείας για την αποφυγή του αιφνιδιασμού, ο οποίος θα αντιμετωπιζόταν με τα πιο σκληρά μέτρα.

  Τα παραπάνω χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Μονάδων Καταδρομών, που επιβεβαιώθηκαν κατά την επιχείρηση <<ΝΙΚΗ>> της Α΄ Μοίρας Καταδρομών το 1974 στην Κύπρο, συνεχίζουν να αποτελούν τις δύο σπουδαιότερες ιστορικές παρακαταθήκες και για τις σύγχρονες Ελληνικές Δυνάμεις Καταδρομών του 21ου αιώνα. Αποτελούν μαζί με τις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις εγγύηση και ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

ΑΝΤΓΟΣ ΠΑΤΙΑΛΙΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου