ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΕΘΝΑΡΧΙΑ

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΄ ΑΔΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ . ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ο ΕΘΝΑΡΧΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

KING CONSTANTINE ΙΙ EXTRACTED OF HIS THRONE UNFAIRLY . BUT ALWAYS REMAIN THE NATIONAL LEADER. THE NATIONAL ROLE OF THE KING IS INDEPENDENT FROM THE HEAD OF THE STATE. KING IS ALWAYS THE FATHER OF THE NATION. WITH MONARCHY BECOME VISIONABLE THE ROMAN FOLLOWING OF THE GREEK NATION.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΘΥΡΕΟΣ
ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τα εγκαίνεια του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος-Σπαρτης.

 Παραβρεθηκαν  ο βασιλευς Παυλος Α' ,η βασιλισσα Φρειδερικη, ο πριγκιπας Κωνσταντινος.

023411429011471312833084968



Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015 οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Σπάρτης Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’ και της επετείου της συμπλήρωσης εξήντα ετών από τα εγκαίνεια του φερώνυμου Ιερού Ναού της Λακωνικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, εντός του Ιερού Ναού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε αρχικά ομιλία του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Γεωργίου Μπλάθρα, με θέμα: ‘’Η ανέγερσις και τα εγκαίνια του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης’’. Στην ομιλία αναφέρθηκαν όλες οι προσπάθειες και τα σχέδια για ανέγερση του Ναού, η καθοριστική συμβολή του αειμνήστου Μητροπολίτη Διονυσίου Δάφνου και αρκετών Σπαρτιατών σε Ελλάδα και Εξωτερικό καθώς και η μεγαλοπρεπής τελετή των εγκαινίων παρουσία του Βασιλικού ζεύγους Παύλου και Φρειδερίκης και του τότε έφηβου πρίγκηπα Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια μίλησε ο συντηρητής των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτης Θεοφιλάκος, με θέμα: ‘’Η αγιογράφηση και η συντήρηση των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος’’. Ο κ. Θεοφιλάκος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια για την συντήρηση των τοιχογραφιών, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

Ακολούθησε απόδοση Βυζαντινών Ύμνων από χορωδία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Καπερώνη, εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Βλαχιώτη.

Κατακλείοντας την εκδήλωση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στον επιτυχημένο εορτασμό του Πολιούχου και της επετείου των 60 ετών από τα εγκαίνεια του Ιερού ναού, ενώ ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Από την πλευρά του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος με ομόφωνη απόφασή του, απένειμε στον Σεβασμιώτατο δια του συνταξιούχου ιερέα και επί χρόνια εφημερίου του Ναού π. Ιωάννη Μιχαλόπουλου, ένα εγκόλπιο για την καίρια συμβολή του σε διάφορα έργα στον Ιερό ναό, αλλά και για την γενικότερη προσφορά του στα 35 χρόνια ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολή μας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αποδεχόμενος την χειρονομία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τόνισε ότι τα έργα που έγιναν στον Ιερό Ναό ήταν αποτέλεσμα κινητοποίησης των ενοριτών και ότι η Ιερά Μητρόπολη, ο Μητροπολίτης και οι υπεύθυνοι ιερείς αποτέλεσαν το μέσο υλοποίησης και οργάνωσης της όλης προσπάθειας.

Εν συνεχεία οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν το παραπλεύρως Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας από την ανέγερση του Ναού και τα εγκαίνειά του καθώς και από σημαντικές θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν τα χρόνια της λειτουργίας του. Παράλληλα γινόταν προβολή ενός τρίλεπτου ντοκουμέντου από τα εγκαίνια του ναού το 1955, που δώρισε ο συμπατριώτης μας εικονολήπτης κ. Περγαντής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σκορδάς.

http://www.immspartis.gr/?p=24280

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου